söndag 20 oktober 2013

Fäboda skogarna

Trots jag mår bra ida känner man sig lite sliten. Det blev inte värst många timmar sömn inatt eftersom jag kom i säng först en 5 tiden imorse. Så hela förmiddagen låg jag bara och kollade serier och hade det skönt här hemma. Efter middagen som mamma hade ordnat kände jag mig pigg nog för att socialisera mig och ta mig ut. For med Mia till Fäboda på en promenad i skogen. Det var skit trevligt! Jag har inte sett Mia sen slutet på sommaren, på Strampen under kulturnatten i Vasa. Vilket känns som sjukt länge sedan. Halå, det börjar bli vinter!

Vi hade massor att prata om, och det var kul att bara få umgås och höra om vad som sker i Umeå. Har sån stor lust att åka över potten för att se hur Mia och Sirkka egentligen har det där. Men vi konstaterade att alla små spontana resor kostar mycket. Det skulle till exempel kosta mig strax under 100 euro att bara resa till Umeå. Sen ska man äta, shoppa och festa där också. Så under en helg i Sverige skulle man lätt sätta sprätt på ett par hundra euro. Samma sak är det om man åker till Åbo för att hälsa på, eller att fara med Helsingforsflickorna till stan för ett veckoslut. Det är sjukt dyrt att resa, och då snackar vi antingen båt, tåg eller bil. Det är verkligen synd att allt ska kosta en massa pengar, när jag har all tid i världen att resa runt och hälsa på alla nära och kära. Det skulle vara så trevligt att bara hänga och se hur allas vardag fungerar, istället för att sitta hemma vid köksbordet och skriva på kandin. Jag skulle lika bra kunna göra det vid någon annans köksbod, bara det är tillräckligt tyst och stilla....

Nåja, efter promenaden var jag tvungen att hämta mammas cykel från stan. Fick nämligen skjuts hem efter krogen igår. Det var ett par snälla killar jag lärde känna under kvällen som insisterade att få köra hem mig, och int är man jo omöjlig om det erbjuds skjuts på småtimmarna! :D Så varför int springa en runda ikväll för att sen cykla hem cykeln?! Det blev 8 km runt gamla hamn. Var drar jag krafterna ifrån???? Under helgen har jag  ätit massor med skit och godis, och tydligen orkar jag bra med godis i magen. Synd bara att man lätt vill gå upp i vikt om man äter godis och kex. Annars skulle jag ha hittat det perfekta energiintaget för daglig träning! Men imorgon är det måndag, ny vecka och hälsosam diet som gäller igen!


Solnedgång vid Storsand 


Småkyligt men fint 



Tack för en trevlig söndag 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar