måndag 9 juni 2014

Bröllop

Lämnade fina Mariehamn för ett par dagar för att få vara med på Ninas å Jockis vigsel å bröllop i Larsmo. Det är tur att man hittar nya fina vänner eftersom barndomsvännerna är så tröga med att förlova sig å gifta sig! Fart på, gift er, bröllop är roligt gott folk! 

Hemresan till Jeppis var hemsk. Startade 02:30 med bil mot Långnäs för att hoppa på färgan hem. Det fanns bara stora hyttar med 4 sängar och sviter kvar på Viking line. Därför blev det en nattresa hem med fyllon och andra spurgun. Försökte sova i sovkupén men det var lite svårt eftersom tanterna som var på kryssning halvsov med både ölstop och starksprit i händerna. Imellanåt tuppade de av och sedan vaknade de och festen fortsatte bland alla sovande människor, även barn. Fick riktigt ont i hjärtat av att se barn på nattbåt utan hytt. Inget för dom! 

Överlevde som tur en sömnlös natt och var i Åbo hamn tidigt på morgonen. Sen vänta ännu en skön tågresa till Jeppis. Fy fan säger jag. Att resa i 12 timmar mellan Mariehamn och Jeppis är sjukt. Men lätt värt det för bröllopets skull! 

Jag och Kika ställde oss tillsammans i Sandsund innan vi mötte upp Jonna å Paako utanför Larsmo kyrka. Alla var så otroligt fina dagen till ära, speciellt brudparet. Man hade bara lust att sätta tänderna i Nina eftersom hon var så vacker. Klänningen, håret och sminket var en fullträff. Och fortfarande var Nina naturligt vacker! 

Vigseln var ok. Det var stämningsfullt i kyrkan och mycket av det som prästen sa var fint och känslosamt. Men mycket var också too much för mina öron. Men fortfarande anser jag att ett kyrkligt bröllop är det bästa bröllopet! Bara för att det hör till och för att jag själv vill ha en kyrklig vigsel! 

Efter kyrkan och många vackra bilder av brudparet på kyrktrappan blev det dags för bröllopsfest. Festen hölls i Eugmo och bröllopsprogrammet var super, maten läckert god och även öln smaka bra! Så det blev ett par svängar på dansgolvet tillsammans med bandet, innan det var dags att skicka hem brudparet och själv fortsätta till stadshotellet. Varför sko man va hem i Jeppis utan ett besök till Melody?! 😃 

Lördagen var en riktigt kanon lördag! Söndagen var i sin tur snäppet sämre! 



Klara för bröllop 😊 

Nygifta

Hurraa-a

En puss på de

Skål för Nina å Jocki

Alla var vi avundsjuka på Ninas vackra klänning, därför låna vi lite av den

Jocki är noga med att få kakobeta att stå på tallriken, men Nina kör hårt å sägr att vi e jo rei gift! 😃

Avslutar festligheten med ett varv på Skejta Jens brädo 💪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar