tisdag 10 juni 2014

Turist javisst

Trots att man nu är bosatt på Åland tycker jag det är okej att turista runt lite. Och lediga dagar är ju till för att göra något roligt! 

Jag å Kajtzu börja med morgonträning. Backträning stod på schemat. Jag har hittat en perfekt backe att träna i, hög och lång, mitt i skogen vid ett berg. Så vi körde ett par varv upp för backen och lite utfallssteg på vägen ner. Har på känn att det känns i benen imorgon. 

Efter träningen studerade vi turistkartan över Åland, den som jag har fått av min kämppis. Eftersom vädret var dåligt tidigare under dagen bestämde vi oss för att spara stränderna och skärgården, istället blev det ett besök till Uffe på berget. Låter ju hur tufft som helst. Uffi på bärgi är ett gammalt café högt uppe på ett berg vid havet. Helt super fint. Synd bara att deras grej var att köra retro och tradition. Visst var stället mysigt, men vi kom på många förbättringsförslag med mer alkohol och galej. Men men, alla ställen kan ju inte vara flotta restauranger! 

Uffi var sjölv int på plats, vi blev istället serverade av en annan söt gammal gubbe som gärna berättade historier om berget. Helt najs! 

Turistturen fortsatte sedan till taffelfabriken och taffel factory shoppen. Redan på parkeringen blev vi sålda när vi så en stor ostbåge till staty. Hadd lust ti tryck in a i biln för att ta hejm a ti Manda, som älskar ostbågar! :D 

Inne i shopen fanns de choklad och godis smakprov och en massa chips och annat gott. Gänge var hejlt taso tär in! De var no haalva priiset som gällde. Helt sjukt billigt att sälja chips påsar under 2 euro och panda godis i samma prisklass. Nora hadd snabbt famnen full av olika påsar medan jag själv bara gick runt å gapa. Men sen var de inga stora problem att fylla den egna varukorgen :D 

När vi sko betala fortsatte kalaset, man fick nämligen en taffel dipp påse på köpet av varje chips påse. Dipparna kostade annars 1 euro. Så för ett köp av en chips påse för typ 1,80 euro fick man en 1 euros dipp påse på köpet. Ni hör, man blev positivt överraskad i butiken! 

I kassan fråga vi också vad en rundtur inne i fabriken kostar, kassaflickan svarade att det inte kostar något, och Kajs ropar "VA ERE GRATIS", ja fyller i å frågar om man måst va en grupp?! Men nej, det är bara att boka en gratis rundvandring, helt kanon. Där kommer vi spendera timmar när Pampas kommer på besök :D Helt klart tummen upp till Taffel!

Färden fortsatte till Stallhagen bryggeriet. Ålands egna öl. Restaurangen/baren/puben/terassen var helt fin, men själva shoppen var minimal och jag blev förvånad över att de inte hade mer att sälja till turister som bara tittar in. Men annars ett super trevligt ställe att äta eller festa på eftersom miljön var fin. 

Med varsin Stallhagen öl körde vi vidare till alko för att handla vin. Ikväll blir e na tassas hemma hos mig innan vi tar en tur in till stan. Helt huippu! Ledigt är gött! 

Morgonträning är okej! 

Kaffi hos Uffis på bärgi

Chiiiiiiiips 

Skål 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar