söndag 11 mars 2012

Helgens kval

På lördag morgon packade vi oss själva och våra kassar med klubbor och spelsaker in o bussen och körde glada och spända iväg mot Riihimäki för att kvala mot SC Top. Det var klart att vi var nervösa eftersom vi skulle möta ett division 1 lag. Matchens första period gick bra och motståndet var inte alls så svårt som vi hade tänkt oss. Första perioden förlorade vi med 1 mål men vi var på hugget att komma igen. Glöden och målen räckte tyvärr inte till och vi lämnade Riihimäki med en dyster förlust. Men efter fredagens föreläsning med mentaltränaren Lars Losvik kom vi snabbt över sorgen och roade oss under hemvägen med film, spel och snack och lämnade allt som heter innebandy. 03:00 var vi hemma igen och jag hann sova skönt till 12 imorse. Då var det att tagga till igen och spöa skiten ur SC Top på hemma plan. Tack vare publikens stöd, vår feelis och säsongens hårda träning kammade vi hem en underbart skön vinst. Som jag redan avslöjdae på FB var matchen otroligt spännande. Efter första perioden ledde vi matchen med 4-2 och vi njöt av det roliga spelet. I slutet på sista perioden lyckades SC Top kvittera och matchen förlängdes med 10 minuter. Efter förlängningen var ställningen fortfarande 4-4 och det blev 5 straffar var. Straffrundan slutade med ställningen 3-3 och jag var redan nästan död av spänningen. Ibland var jag tvungen att blunda och ibland skrek jag av glädje så att rösten skärde sig. Den andra straffrundan började med att SC Top missade och vår kära Simppi satte dit vinnarmålet. OCH VI VANN!!!! Jag har aldrig någonsin tidigare varit så rädd och nervös samt så glad och lycklig. Vi gav verkligen valuta för pengaran som vår underbara publik hade betalat. En mer spännande match hittar man inte i första taget. Nästa helg visar vi återigen SC Top var skåpet ska stå eftersom vi får spela på hemmplan. Kan knappt vänta...

Det har varit en dag full av känslor och en av de skönaste var att framförallt vinna matchen men även att ha publiken med sig. En bättre hemmapublik kunde man inte ha önskat sig. Stort tack till er som var med och hejjade oss fram till vinsten. Med ert stöd klarar vi även nästa helg av att vinna och stiga till division 1. En stor dröm är snart nära att slå in. Men vågar inte tänka på hur säsongen kommer avsultas...

En annan skön känsla var att få springa in på planen med bra musik, med blinkade disco lampor och med en junior i handen. Och en jublande publik hade vi framför oss. Ni hör, det tar länge innan jag landar på jorden igen. Denna dag lever jag länge på!