onsdag 28 maj 2014

Busy working

De senaste dagarna har jag inte gjort så mycket mer än att jobba. Men tidigare under veckan som jag har varit här har jag hunnit med sightseeing, promenader, VM kisastudio på en trevlig sportbar och IFK Mariehamn futis match. När den egna säsongen är över tycker jag att det är okej att bli en aktiv bänkidrottare ;)

Och igår hade vi på jobbet en privat vinprovning. 9 olika viner skulle testas och det innebar massvis med vinglas. Det tog ett par timmar att plocka, diska och polera 153 vinglas efter kalaset. Det kändes som ett never ending project, men fick till slut alla glas skinande rena. Och idag fortsatte jag med arbetstemat vinglas. Eftersom vi har två olika våningar på restaurangen behöver man gå upp och ner för att duka både bestick och glas. Och för att överleva och uträtta något kan man inte bära med sig bara ett par saker i händerna. Utan helst ska man ha en famn full med diverse saker. Så eftersom jag aldrig har blivit visad hur man bär ett maximalt antal vinglas tog jag mod till mig och frågade om tips, pinsamt nog efter några år som servitör. Men nu vill jag lära mig på riktigt eftersom personalen jag nu jobbar med är så vänlig och hjälpsam. Så efter en snabb skolning med spretande fingrar bar jag 13 vinglas upp och ner för trapporna. Tidigare har jag fått 8 vinglas i händerna. Effektiviteten flödar :D

Nu känner jag att jag behöver ett eget fyllt vinglas i handen. Har här hemma en full vintonkka i skåpet men inte ett endaste vinglas. Det var då en dålig utrustad möblerad lägenhet jag hyrt. ;)



                       


                                           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar